قالب وبلاگ

Domain چیست؟
نوشته شده توسط : سایت رسمی حسابداری و حسابرسی

دامنه (Domain) که در فرهنگ فارسی با تلفظ دومین و دامین بکار برده می‌شود در لغت به معنی «گستره» می‌باشد و در اینترنت به نامی اختصاصی گفته می‌شود که هر وب‌سایت برای تمایز و قابل دسترسی بودن نسبت به سایر وب‌سایت‌ها به خود می‌گیرد، مانند: "Google.com". هردامنه از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول نامی است انتخابی، که هر فرد می‌تواند بسته به موضوع وب‌سایت و سلیقه خود آن را برای سایت خود انتخاب کند (Google). و بخش دوم که با یک نقطه از بخش اول جدا می‌شود، پسوندی است قراردادی که از دو تا شش حرف تشکیل شده و هر فرد می‌تواند بسته به موضوع وب‌سایت و سلیقه خود یکی از آنها را انتخاب نماید.

 

از متداول‌ترین پسوندهای بین‌المللی com ،net ،org ،info می‌باشند. نام دامنه (به همراه پسوند آن) باید یکتا باشد. به این مفهوم که فقط یک وب‌سایت با هر نام دامنه قابل دسترسی می‌باشد. دامنه‌های عمومی در زير به معرفي برخي از پركاربردترين دامنه‌هاي عمومي مي‌پردازيم:

 

com. معروف‌ترین و پراستفاده‌ترین پسوند برای دامنه‌های سایتهاست. com مخفف Commercial به معنای تجاری است. البته بسیاری از سایت‌های همه منظوره نیز از پسوند com استفاده می‌کنند.

 

net. مخفف واژه Network به معنی شبكه می‌باشد و عموما توسط شركت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی و شبكه‌های اطلاع‌رسانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

org. اختصار واژه Organizations به معنی سازمان، تشكیلات‌ می‌باشد و معمولاْ توسط مؤسسات و سازمان‌های غیرانتفاعی كه غالباْ فعالیت غیرتجاری (یا حتی تجاری) دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

ir. نشان دهنده یک سایت مربوط به یک سازمان داخل کشور، یک شخص ساکن ایران یا با تابعیت ایرانی است.

 

edu. مخفف واژه Education به معنی آموختن دانش می‌باشد و برای مقاصد تعلیمی چون پایگاه‌های آموزشی به كار می‌رود.

 

gov. اختصار واژه Goverment به معنی دولت می‌باشد و این پسوند مربوط به نهادهای دولتی است.

 

biz. مخفف Business به معنی تجارت می‌باشد كه خــاص سایت‌های شغلی- تجارتی به ویژه خدمات مربوط به تجارت الكترونیكی، ایجاد گشته است.

 

int. اختصار واژه International به معنی بین‌المللی می‌باشد كه حوزه اینترنتی سازمان‌های بین‌المللی را نشان می‌دهند.

 

info. اختصار واژه Information به معنی اطلاعات می‌باشد كه در سایت‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد كه به نحوی با امر اطلاع‌رسانی در هر موردی، مرتبط می‌باشند. انواع اطلاع‌رسانی در رشته‌هایی مانند علوم، معرفی محصولات، معرفی خدمات و ... اختصاص یافته‌اند.

 

web. پسوند سایت‌هایی كه به مباحث Web می‌پردازند.

 

name. این اولین نوع پسوندی است كه خاص افراد (اشخاص حقیقی) ایجاد شده است. در حقیقت كلیه افرادی كه به هر منظور شخصی می‌خواهند برای خودشان Website ایجاد كنند می‌توانند از این پسوند استفاده کنند.

 

ac. پسوند دامنه ملی جزایر آسكنشن (Ascention Islands) است. از طرفی برای مراكز ارائه دهنده سرویس است می‌باشد به شرطی كه اداره كامپیوتری، اینترنتی بدون هر گونه وابسته‌ای، نیروهاي جدیدی استخدام نماید.

 

ws. پسوند دامنه ملی کشور ساموا (Western Samoa) است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (WebSite) مورد توجه فراوان قرار گرفته است و می‌تواند هر نوع وب سایتی را در برگیرد.

 

us. این نوع پسوند با آنکه مخصوص دامنه ملی کشور آمریکا است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (us) بمعنی (ما) مورد استقبال قرار گرفته است.

 

tv. این نوع پسوند با آنکه مخصوص دامنه ملی کشور توالو (Tuvalu) است ولی بخاطر مشابهت آن با مخفف کلمه (Television) مورد توجه شبکه‌های تلویزیونی و ماهواره‌ای قرار گرفته است و برای این منظور نیز مورد استفاده قرار می‌گردد.

 

museum. سایت‌های دارای این پسوند، مخصوص موزه‌ها می‌باشد.

 

aero. این پسوند مختص سایت‌های مرتبط با حمل و نقل هوایی می‌باشد.

 

mil. این پسوند مربوط به سایت‌های نظامی است. 

 

mobi. كاربرد این پسوند برای پایگاهای فروش و سرویس‌دهی محصولات موبایل می‌باشد.

 

pro. این پسوند برای سایت‌هایی كه در حوزه اینترنتی افراد حرفه‌ای فعالیت می‌كنند در نظر گرفته شده است. مانند دانشمندان علم فیزیك، حسابداران، حقوقدانان و 

 

travel. این پسوند مختص شركت‌ها و سازمان‌های ارائه دهنده خدمات مسافرتی می‌باشد.

 

بد نيست اين را هم بدانيد كه متولی صدور مجوزهای ثبت دامنه‌ها در اینترنت آیکان (ICANN) می‌باشد. ثبت دامنه‌های اینترنتی توسط کارگزارانی که مجوز ثبت را اخذ کرده‌اند صورت می‌گیرد. به این کارگزاران در اصطلاح رجیسترار (Registrar) می‌گویند. معمولا هر کشور می‌تواند اجازه‌ استفاده از پسوندی اختصاصی را دریافت نماید که به وسیله آن ملیت وب سایت‌های تحت آن پسوند شناخته می‌شنود. پسوند اختصاصی و ملی ایران IR می‌باشد. مسئولیت ثبت و نگهداری دامنه‌های IR به عهده پژوهشگاه دانش‌های بنیادی ایران است.





:: موضوعات مرتبط: , ,
:: بازدید از این مطلب : 1397
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : چهار شنبه 11 خرداد 1390 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: